Het afrikansk kycklinggryta
Detta behövs till 4 personer:
500 g kycklingfilé i bitar
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, pressade
2 msk olivolja
salt och peppar
140 g selleri (1 stjälk ca 35 g)
1 finhackad chili
1 tsk curry
1 tsk ingefära
2 msk tomatpuré
2,5 dl kokosmjölk
2 tsk socker
100 g vindruvor
2 tsk finrivet limeskal
½ dl hasselnötter
3 dl jasminris
200 gröna bönor
Gör så här:
Stek kyckling, gul lök och vitlök i olja i en stekpanna eller gryta. Skär sellerin i fina tunna strimlor på längden. Rör ner dem, chilin, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt vindruvorna som får koka med i några minuter så att de mjuknar. Avsluta med att tillsätta limeskal och grovt hackade hasselnötter. Servera grytan med ris och kokta gröna bönor.
Är inte så där jätteförtjust i selleri så det har jag inte haft i denna gryta, Martin är nötallergiker så även de har vi skippat. Gröna bönor hör inte heller till favoriten, men jag tänker som så att ni kan ju gilla det och tar därför med allt innehåll. Vi kokar inte heller med vindruvorna utan lägger bara på dem som garnering vid servering.