Köttpiroger
Detta behövs till 4 personer:
½ paket jäst
1 dl vatten
1dl mellanmjölk
2 tsk olivolja
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 ägg
200 g nötfärs
1 msk margarin
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, finhackade
100 g grovt riven morot
100 g grovt riven vitkål
2 msk svensk senap
2 krm oregano
Italiensk salladskrydda
5 droppar tabasco
Salt och peppar
Blandad sallad
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och olivolja och rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt och 4 dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt jäsa i 30 minuter.
Fräs färsen i margarin. Tillsätt all lö och låt fräsa med i någon minut. Rör i vitkål, morot, senap, oregano, salladskrydda, tabasco, salt och peppar.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 4 bitar och kavla ut dem till rundlar. Lägg på fyllningen och vik över ena halvan. Tryck till kanterna med en gaffel och låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Servera med en sallad.
Det gick även hem hos mini-me♥