Tacokyckling med het salsa
Detta behövs till 4 personer:
500 g kycklinglår (vi använde klubbor, så tänk 1 klubba per person då)
1 msk olivolja
20 g tacochips
50 g salladslök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
200 g tomater
1 röd chilifrukt
1 gul paprika
1 msk matolja
1 dl hönsbuljong
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk socker
salt och peppar
3 dl ris
150 g riven isbergssallad
150 g gurka i skivor
Gör så här:
Ta bort skinnet på kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Pensla på olja och strö på krossade tacochips. Salta och peppra. Stek i 225 grader i 35-40 minuter.
Salsa:
Skär salladslöken i skivor och finhacka vitlöken. Skär paprika och tomater i bitar. Ta bort fröna ur chilin och finhacka den. Fräs lök, paprika, tomat och chili i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, socker, salt och peppar och låt det bli varmt. Servera med ris och sallad.
Som ni ser på bilden hade vi även guacamole till, denna rätt ska ätas direkt och bör inte frysas eller sparas i kylen. Det frasiga lagret av chipsen blir rätt geggigt då...