kirsten

Sanna mina ord

Tacokyckling med het salsa

Publicerad 2013-02-03 13:48:00 i Mat & Bak,

Detta behövs till 4 personer:
500 g kycklinglår (vi använde klubbor, så tänk 1 klubba per person då)
1 msk olivolja
20 g tacochips
50 g salladslök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
200 g tomater
1 röd chilifrukt
1 gul paprika
1 msk matolja
1 dl hönsbuljong
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk socker
salt och peppar
3 dl ris
150 g riven isbergssallad
150 g gurka i skivor
 
Gör så här:
Ta bort skinnet på kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Pensla på olja och strö på krossade tacochips. Salta och peppra. Stek i 225 grader i 35-40 minuter.
Salsa:
Skär salladslöken i skivor och finhacka vitlöken. Skär paprika och tomater i bitar. Ta bort fröna ur chilin och finhacka den. Fräs lök, paprika, tomat och chili i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, socker, salt och peppar och låt det bli varmt. Servera med ris och sallad.
 
Som ni ser på bilden hade vi även guacamole till, denna rätt ska ätas direkt och bör inte frysas eller sparas i kylen. Det frasiga lagret av chipsen blir rätt geggigt då...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela