kirsten

Sanna mina ord

Citron- och rosmarinkyckling

Publicerad 2013-01-20 22:30:00 i Mat & Bak,

Detta behövs till 4 personer:
800 g (vi använder kycklingklubbor istället)
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk socker
3 klyftor vitlök, pressade
Färsk rosmarin, några kvistar
Salt och peppar
1 citron i klyftor
100 g rödlök i klyftor
800 g potatis i skivor
400 g morötter i bitar
 
Gör så här:
Dela kycklingdelarna en gång. Lägg dem i en plastpåse (vi kör bara en vanlig plastbunke med lock). Blanda olivolja,balsamvinäger, socker, vitlök, rikligt med rosmarin, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Låt den ligga i marinaden i minst en timme, men gärna över natten. Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Lägg citronklyftorna och rödlöken runt om. Potatisen (gärna med skalet kvar) och morötterna ytterst i formen. Salta grönsakerna. Stek i 225 grader i 40 minuter.
 
 
Vi missade både lök och citron, men la till palsternacka och det blev ju minst lika gott det! Samt att man behöver ju inte alltid hålla sig till receptet utan spinna vidare lite själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela