Citron- och rosmarinkyckling
Detta behövs till 4 personer:
800 g (vi använder kycklingklubbor istället)
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk socker
3 klyftor vitlök, pressade
Färsk rosmarin, några kvistar
Salt och peppar
1 citron i klyftor
100 g rödlök i klyftor
800 g potatis i skivor
400 g morötter i bitar
Gör så här:
Dela kycklingdelarna en gång. Lägg dem i en plastpåse (vi kör bara en vanlig plastbunke med lock). Blanda olivolja,balsamvinäger, socker, vitlök, rikligt med rosmarin, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Låt den ligga i marinaden i minst en timme, men gärna över natten. Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Lägg citronklyftorna och rödlöken runt om. Potatisen (gärna med skalet kvar) och morötterna ytterst i formen. Salta grönsakerna. Stek i 225 grader i 40 minuter.
Vi missade både lök och citron, men la till palsternacka och det blev ju minst lika gott det! Samt att man behöver ju inte alltid hålla sig till receptet utan spinna vidare lite själv!