Fiskgryta på hällefilé
Detta behövs till 4 personer:
1 dl vispgrädde (jag använde 2dl)
0,5 dl vitt matlagningsvin (jag använde 1 dl)
0,5 fiskbuljongtärning (jag använde 1)
400 g hällefilé,kolja eller torsk (här blev det torsk)
2 msk dill
100 g sockerärtor (jag kör på sugarsnap peas)
3 dl avoirioris
12 rädisor (missade detta denna gång)
4 skivor italienskt lantbröd
Gör så här:
Koka upp grädde, matlagningsvin och buljongtärning i en gryta. Lägg i fisken och låt den sjuda i 5 minuter under lock. Strö över dill. Lägg ner sockerärtorna och låt dem bli varma. Servera med ris, rädisor och bröd.
Tycker att det är så kul att Thilde börjar bli så pass stor att hon kan få hjälpa till i köket, plus att hon själv tycker att det är himla roligt! Naturligtvis är vi försiktiga så att hon inte bränner sig!