kirsten

Sanna mina ord

Fiskgryta på hällefilé

Publicerad 2013-01-21 22:43:00 i Mat & Bak,

Detta behövs till 4 personer:
1 dl vispgrädde (jag använde 2dl)
0,5 dl vitt matlagningsvin (jag använde 1 dl)
0,5 fiskbuljongtärning (jag använde 1)
400 g hällefilé,kolja eller torsk (här blev det torsk)
2 msk dill
100 g sockerärtor (jag kör på sugarsnap peas)
3 dl avoirioris
12 rädisor (missade detta denna gång)
4 skivor italienskt lantbröd
 
Gör så här:
Koka upp grädde, matlagningsvin och buljongtärning i en gryta. Lägg i fisken och låt den sjuda i 5 minuter under lock. Strö över dill. Lägg ner sockerärtorna och låt dem bli varma. Servera med ris, rädisor och bröd.
 
 
 
 
Tycker att det är så kul att Thilde börjar bli så pass stor att hon kan få hjälpa till i köket, plus att hon själv tycker att det är himla roligt! Naturligtvis är vi försiktiga så att hon inte bränner sig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela