kirsten

Sanna mina ord

Hummer- och räkpasta

Publicerad 2013-01-08 08:00:00 i Mat & Bak,

Ni efterfrågade detta recept som jag la upp bilder från på Instagram på nyårsdagen. Det har jag hittat hos Matplatsen som jag måste säga är en står inspirationskälla vad gäller både bak- och matlagning. Så kika in hos henne vet jag!
 
Här kommer receptet!
Detta behövs till 4 portioner:

Valfri pasta (vi körde på tagliatelle)
1 hummer (fryst går bra)
500 g räkor med skal
smör att steka i
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak (hade ingen konjak hemma så jag använde sherry)
bladpersilja
3 tomater
salt & peppar

Skala räkorna och hummern och spar köttet. Ta skalen och skär/krossa i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor gryta/kastrull och låten skalen samt löken skuren i bitar fräsas i smöret en stund. (Jag hällde även i spadet från hummern) Tillsätt tomatpuré och vinet. häll på vatten så skalen täcks. låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och koka buljongen tills ca hälften återstår (ca 2 dl). (Jag fick kanske det dubbla kvar när jag kokat 30 min så jag frös helt enkelt in resten)

Tillsätt grädden och konjak. Låt puttra tills såsen tjocknar (tillsätt ev redning för tjockare konsistens). Smaka av med salt & peppar. Hacka bladpersilja och tomater och låt puttra med tills tomaterna mjuknat. Lägg i räkor och hummerbitarna och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och servera genast.

 

 
 
Det var verkligen supergott, kan däremot inte rekommendera att frysa in resterna. Detta ska verkligen ätas med detsamma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela