Kycklinggryta på italienska
När vi bodde i Öret spelade Martin tennis med sin pappa varje torsdag. Varje gång jag inte visste vad vi skulle laga så gjorde jag denna rätt, det blev som vår torsdagsrätt. Nej, inte varje torsdag så klart, men lite då och då. Idag serverades denna rätt och det är ju onsdag idag, men vet ni det funkade ju fint ändå. Även Thilde godkände grytan, så länge hon fick kycklingen serverad på ett spett. Haha!
För att göra er "torsdagsgryta" får ni här receptet
Detta behövs till 4 portioner:
600 g kycklinglår (jag använder dock alltid kycklingklubbor, 1 per person)
1 msk margarin
salt och peppar
100 g finhackad gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
6 dl krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
200 g skivade champinjoner
1 klyfta pressad vitlök
2 msk finhackad persilja
2 dl avorioris
Gör så här:
Stek kycklingen i margarinet i en stekpanna. Salta, peppra och lägg därefter över i en stekgryta. (Jag gör allt i stekgrytan från början, är för lat för nåt annat) Tillsätt lök som får fräsa med i några minuter. Rör ner vin, tomatkross och buljongtärning. Låt grytan koka i 35-40 minuter. Gör en sallad på champinjoner, vitlök och persilja. Servera grytan med sallad och ris.
Jag gör inte salladen till utan använder de ingredienserna i grytan, utom persiljan. Men det tror jag kan bli gott att ha i med om man vill det. Har i vitlöken tillsammans med den andra löken och svampen tillsammans med de övriga ingredienserna.
Bon appetit!