kirsten

Sanna mina ord

Mamma på krigsstigen!

Publicerad 2013-01-23 20:44:51 i Life as we know it,

Åh, idag blev jag arg. Fullständigt rasande om jag ska vara ärlig.
 
I förra veckan fick vi mejl från förskolan där Thilde går om nya förändringar. Förändringar kan vara bra absolut, men ibland kan det även bli lite tokigt och jag tror att detta egentligen bara blivit lite tokigt. För jag vill poängtera att jag inte varit missnöjd med nåt direkt innan, visst finns det alltid saker man kan vilja ändra på men det är bara småsaker. Ok, i det här mejlet så fick vi info om att de barn som endast går 6 timmar om dagen skulle det ske vissa förändringar, då de inte tyckt att det fungerat under hösten. Tydligen så blir de barn som går längre dagar stressade av att de som går kortare dagar när de får gå hem. Så därför får nu inte 6-timmarsbarnen äta mellis med de andra barnen...nej, de ska istället ut på gården och vänta på att deras föräldrar ska komma och hämta dem. Vid behov så ska de även få mellanmål om det anses nödvändigt.
 
Ok, jag är med på att de får vara ute. Inga problem! Jag tycker bara att det är bra om Thilde får vara ute så mycket som möjligt. För jag tycker att de är ute alldeles för lite. När vi kommer på morgnarna och det är typ -5 så håller de sig inne för de anser att de små barnen är för små för att vara ute längre stunder då. Döm om min förvåning då när jag kom idag och termometern visar -15 och Thilde och två andra barn är ute. Thilde sitter och äter på en skorpa UTAN VANTAR! Hennes hand var så röd...Anledningen? Jo, men det är ju så svårt att äta med stora vantar...Ja, det tror jag det. Och de hade ju frågat om de ville ha mellis nu eller med sig när de gick hem. Ja, vad tror man att små barn svarar...
 
Jag trodde ju att detta skulle börja gälla när det är lite mildare väder, inte när det är antarktis ute på gatorna. Och en annan tanke jag har är, när det blir varmt så äter alla barn ute. Var ska de här stackars barnen vara då om det stressar så mycket att de får gå hem? Då ser ju alla barnen det, även de på den större avdelningen som har barn som går hem vid 17. Ska våra barn leka ute i parken då?
 
Jag skulle också förstå om det var en himla röra och alla föräldrar hämtade sina barn under melliset, men jag har oftast varit där först och jag har då satt mig i kapprummet och väntat tills de ätit klart, sjungit klart och tvättat händerna klart. Vilket de andra föräldrarna också har gjort. Helt knasigt måste jag säga att detta beslut är! För stressade är det minsta jag tyckt de andra barnen verkat vara, de har alltid kommit fram och pratat och busat.
 
Nä, imorrn är det vi som tar oss ett snack med förskolechefen. För detta känns inte rätt! Och som jag sagt innan, jag uppskattar att de är ute mer. MEN att äta ute när det är så här kallt är inte OK. Dessutom käkade de endast varsin skorpa och en äppelklyfta. Behöver väl inte säga att jag hade en superhungrig tjej i vagnen på vägen hem. Som åt både en smoothie som tog slut på två sekunder, hemma en macka och sen en rejäl middag!
 
Ursäkta mitt långa inlägg, men jag blir f-n galen när nån behandlar mitt barn fel!
 
Munter tjej vid kvällens middag, hon blev galen när jag tog undan hennes teckningar som jag inte ville att hon skulle doppa i maten ;)
 

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2013-01-28 11:22:44

Jag förstår dig Christine! Det låter helt galet! Känns inte alls som det bästa för barnen!

Svar: Vi har löst det nu. Så jag hoppas att det inte händer igen :)
Kirsten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela