Orientalisk köttfärsrätt
Detta behövs till 4 personer:
200 g grovt rivna morötter
200 g vitkål i strimlor
2 klyftor vitlök, pressade
2 msk margarin
300 g blandfärs
0,5 tsk kardemumma
salt och peppar
1 msk sojasås
1 msk senap
1 buljongtärning
2 dl vatten
Raita:
150 g gurka
salt
5 dl naturell yoghurt
1 msk finhackad färsk mynta
1 klyfta vitlök, finhackad
salt och peppar
cayennepeppar
3 dl jasminris
Gör så här:
Fräs moröttern, kålen och vitlöken i hälften av margarinet i en stekgryta. Ta upp grönsakerna och lägg dem åt sidan. Stek färsen i resten av margarinet. Rör ner grönsakerna, kardemumma, salt, peppar, soja, senap, buljong och vatten. Låt grytan koka i 10 minuter.
Raitan:
Riv gurkan grovt, strö över lite salt och låt stå i 5 minuter. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter (om ni använder turkisk yoghurt slipper ni detta moment) i cirka 30 minuter. Blanda yoghurt med urkramad gurka, mynta, vitlök, salt, peppar och ett uns cayennepeppar.
Koka ris och servera detta till.