Thailändsk kycklingcurry
Detta behövs:
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, finhackade
2 msk matolja
300 g frysta wokgrönsaker
400 g kycklingfilé i skivor
2 tsk curry
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk mald kryddnejlika
4 dl kokosmjölk
0,5 hönsbuljongtärning
1 msk pressad limejuice
3 dl jasminris
2 bananer i skivor
200 g gurka i skivor
4 msk salta jordnötter
Gör så här:
Fräs lök och wokgrönsaker i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över grönsakerna i en gryta. Stek kycklingfilén i resten av oljan, köttet ska bara få färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan. Rör ner curry, ingefära, kryddnejlika, kokosmjölk, buljongtärning och lime. Låt grytan koka i 10 minuter. Servera med kokt ris, banan, gurka och jordnötter.