Falukorvsgryta
Detta behövs:
900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
550 g falukorv
1 tsk olja
1 dl grädde*
5 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
Salt & peppar
Gräslök, ca 20 g
Gör så här:
Koka potatisen. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Hacka löken och skär korven i bitar. Stek morötter, lök och korv i oljan. Tillsätt grädde, vatten och tomatpuré. Koka upp och smula ner buljongtärningen. Red av mec majsstärkelse utblandat i lite vatten. Krydda med spiskummin, paprikapulver, samt salt och peppar. Toppa grytan med hackad gräslök. Servera med potatis samt en god sallad.
* i ursprungsreceptet användes matgrädde, men då vi aldrig använder det så fick det bli vanlig grädde.