Det sista av 2012
God fortsättning!
Denna stress!
Gör om, gör rätt
4 Mars barer
Smält barerna samt smör på svag värme tills du fått en jämn och len smet. Ta av plattan och rör ner Rice Krispies. Klicka ut små bitar på ett bakplåtspapper, låt stelna.
Pepparkakstryffel
Daimkopia
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
Så här gör du:
Koka upp grädde, socker,och sirap i en kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
Godiset ska alltså inte bli hårt som en vanlig Daim utan mer åt det sega hållet.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre/större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten- för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .
Dagen som gick
Mera godis åt folket!
Du behöver :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
100 – 150 gram mjölkchoklad (jag tog 150g)
100 gram grovhackade valnötter (eller mer om man vill det, jag köpte med skal och knäckte och skippade att grovhacka dem )
Så här gör du:
Vänd ner grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp till 120 grader eller tills smeten klarar av kulprovet.Blanda sedan ner honung, smör, nötter och vänd sist ner chokladen.Rör tills du fåt en jämn och fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm. (Jag valde en plåt med bakpapper på och så formade jag smeten till den storlek jag önskade) Låt svalna, skär lagom stora fina bitar och lägg upp i en skål.
Otroligt god mintfudge
200 gram fin kvalitetschoklad med mintsmak, jag valde Lindt
2 dl grädde
100 gram smör
4 dl strösocker
Gör så här:
Blanda ner grädde, smör och socker i en kastrull, låt sjuda och småkoka på svag värme i ungefär 10 min. Dra därefter kastrullen av plattan och blanda ner chokladen och rör om tills det blandat sig till en blank massa. Häll upp en form (jag valde en ugnsplåt som jag la ett bakplåtspapper i) och låt stelna, skär därefter upp i bitar. Förvara kallt!
Servera och njut!
I Jennys recept garnerar hon med cocktailbär, men då jag inte ska servera mina förens på julafton så valde jag att inte ha med det, samt att jag inte är ett fan av just det bäret.