Sovmorgon
Uppfräschning
Orientalisk köttfärsrätt
Fiskpinnar med het remouladsås
Hur gick det för den där arga mamman förra veckan då?
VAB med liten sjukling
Du underbara helg, du mindre underbara avslut av helg!
Mamma på krigsstigen!
Fiskgryta på hällefilé
Konstig känsla
Lövbiff med avokadosalsa
400 g lövbiff
Citron- och rosmarinkyckling
Långpromenad i kylan
Orientaliska räkor
Detta serverades hemma hos oss igår kväll. Himla smarrigt är det och jag kan verkligen rekommendera rätten! Vi har dock inte i salladslöken.
Detta behövs till 4 portioner
1 kg räkor
1 mango
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 msk smör-&rapsolja
2 1/2 dl Lätt kokosmjölk
3 msk mango chutney
1/2 lime
1 knippe salladslök, ca 5 st.
färsk koriander
Gör så här
Skala räkorna. Skala och skär mango i bitar. Finhacka chili och vitlök. Fräs räkorna hastigt tillsammans med chili och vitlök i smör-&rapsolja. Tillsätt kokosmjölk, mango chutney och pressad lime. Låt koka ihop. Strimla salladslök och blanda ner det tillsammans med mangon. Strö över färsk koriander och servera med nudlar eller ris.
Hur gick det nu då med de där ringarna?
Pirrigt
Thailändsk kycklingcurry
Thailändsk wokpanna
Tråkigt värre!
Den härliga helgen!
Alltså den här värken!
Kycklinggryta på italienska
Nu är det på riktigt
Hummer- och räkpasta
Valfri pasta (vi körde på tagliatelle)
1 hummer (fryst går bra)
500 g räkor med skal
smör att steka i
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak (hade ingen konjak hemma så jag använde sherry)
bladpersilja
3 tomater
salt & peppar
Skala räkorna och hummern och spar köttet. Ta skalen och skär/krossa i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor gryta/kastrull och låten skalen samt löken skuren i bitar fräsas i smöret en stund. (Jag hällde även i spadet från hummern) Tillsätt tomatpuré och vinet. häll på vatten så skalen täcks. låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och koka buljongen tills ca hälften återstår (ca 2 dl). (Jag fick kanske det dubbla kvar när jag kokat 30 min så jag frös helt enkelt in resten)
Tillsätt grädden och konjak. Låt puttra tills såsen tjocknar (tillsätt ev redning för tjockare konsistens). Smaka av med salt & peppar. Hacka bladpersilja och tomater och låt puttra med tills tomaterna mjuknat. Lägg i räkor och hummerbitarna och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och servera genast.